Kod Mostara gradit će se prva fabrika za proizvodnju i preradu paradajza u Hercegovini

0
66

U Kruševu kod Mostara gradit će se prva Podravkina fabrika za proizvodnju i preradu paradajza u Hercegovini, a kamen temeljac su položili Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković i predsjedavajući Doma naroda BiH Dragan Čović. Plenković je istaknuo kako je ovakva partnerska saradnja Podravke s poljoprivrednicima sjajna i da je to dugoročni projekt.

“Podravka je poznata kao dugogodišnji partner Mostarskog sajma i ovo je logičan potez. Svima čestitam i mislim da će ovo biti sjajan projekt koji će s vremenom okupiti više proizvođača”, kazao je Plenković uz obećanje daljnje podrške Hrvatske.

Predsjedavajući Doma naroda BiH Dragan Čović je podsjetio kako su prošle godine testirali područja u Hercegovini i da su velika očekivanja kada je riječ o razvoju tog kraja.

“Ja sam siguran da će naši predsjednici vlada i na federalnoj razini podržavati i ovakve projekte. Uvjeren sam da nam ovaj potencijal Podravke može biti veliki poticaj”, istaknuo je Čović.

Predsjednik Uprave Podravke Marin Pucar je kazao kako se proizvodnja i prerada paradajza iz godine u godinu razvija, te da će plasman proizvoda iz Hercegovine biti apsolutno osiguran. Također je naglasio kako će biti otvorena nova radna mjesta što je izuzetno značajno.

Svi su se složili kako je poticaj proizvodnje i osnaživanje privrede ujedno i način za zaustavljanje iseljavanja iz BiH i najava za bolji prosperitet.