U Sarajevu se otvara prvi trening centar za rad na visini u BiH

62

Bh. kompanija VIP design d.o.o. otvara Trening centar za rad na visini, u srijedu 04.11.2020. u 13h na lokaciji Halilovići 47, Sarajevo uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Trening centar za rad na visini je prvi ovakav centar u Bosni i Hercegovini, a u budućnosti će pružati razne obuke za sve vrste rada na visini poput: rad na skeli, rad na stubovima i konstrukcijama, rad na užetu, rad na visećim platformama i rad na dizalicama i korpama.

Trening centar je nastao zbog potrebe da se standardizuju uslovi rada na visini, te da svi radnici koji obavljajuju radove budu certificirani, što nalaže i novi Zakon o zaštiti na radu. Svi nastavni programi su usklađeni prema EU standardima i programima Međunarodne asocijacije za rad na visini (IRATA).

Ovim trening centrom se praktično uvode EU standardi i sigurnosne procedure u radu na visini u Bosnu i Hercegovinu. Dugoročni cilj ovog trening centra je: „Siguran rad – pravilan rad“.

 Lokacija centra:

https://goo.gl/maps/NNh9MvTKt5WAkum37

“Visinski radovi” su odjel firme VIP Design d.o.o., a nastao je kao odgovor na potrebu današnje visoke gradnje za izvođenjem radova i pružanja usluga servisa na teško prstupačnim radnim pozicijama. Njihov tim je dobro obučen i opremljen najnovijom opremom za industrijski aplinizam, viseće radne platforme, pokretne dizalice i skele najnovije generacije. U svom radu posebnu pozornost posvećuju sigurnosti i poštivanju sigurnosnih standarda pomoću certificirane opreme (CE, EN), a sama kompanija poštuje i primjenjuje zakone BiH kao i sigurnosne postupke za rad na razini koju propisuje svjetska organizacija IRATA.