TRB počeo saradnju s kompanijom iz Beograda

0
65

Kompanije Tehnički remont Bratunac /TRB/ i Green power turbine systems d.o.o. /GPTS/ iz Beograda potpisale su ugovor o saradnji na zajedničkim projektima i nastupima na trećim tržištima.

Ovim ugovorom odlična poslovna saradnja dvije izvozno orijentisane kompanije namjenske industrije je konkretizovana i obuhvata kreiranje i realizaciju zajedničkih projekata. Prvi zajednički posao biće realizovan u novom pogonu TRB-a u Bratuncu „Iskra” koji radi punim kapacitetom.

Za TRB ovaj ugovor je značajan jer je prvi ugovor sa nekom kompanijom iz Srbije. Njegovim potpisivanjem, Green power turbine system više neće biti samo kupac proizvoda TRB-a nego i partner na trećim tržištima, kao i na budućim sajmovima.

I TRB i Green power turbine systems konstantno ulažu u mlade i profesionalne kadrove inženjere i tehničko osoblje koji se znanjem i inovacijama bori na surovom međunarodnom tržištu.

TRB i u okolnostima pandemije virusa korona intenziivno radi, sklapaju se novi ugovori, nije otpušten nijedan radnik, a u planu su i nova zapošljavanja.

Ugovor su potpisali direktor Green power turbine systems Slobodan Petković i izvršni direktor za podršku TRB-a Marko Mrkajić.