Lufthansa u junu planira letjeti sa 160 aviona na 106 destinacija

46

Počevši od juna, aviokompanije Lufthansa, Eurowings i SWISS ponovo će uspostaviti letove za značajno više odredišta u Njemačkoj i Evropi u odnosu na proteklih nekoliko sedmica. To znači da će u narednih mjesec dana biti obuhvaćeno ukupno 106 destinacija. Od 1. juna 160 aviona će biti u službi, prenosi Aviation24.

Aviokompanija Lufthansa Group je tako odlučila zbog rasta interesa za putovanja te nakon postupnog ublažavanja mjera u njemačkim saveznim pokrajinama i drugim zemalja u Evropi.

“Osjećamo veliku želju da ponovno putujemo. Hoteli i restorani se polako otvaraju, a posjete prijatelja i porodici u nekim su slučajevima opet dopušteni. Uz oprez, sada ljudima omogućujemo da iskuse bez čega su bili duže vrijeme. Podrazumijeva se da su sigurnost i zdravlje naših klijenata i zaposlenika najveći prioritet “, kaže Harry Hohmeister, član Izvršnog odbora njemačke kompanije Lufthansa AG.

Počevši od juna, brojna odredišta poput Majorke, Sylta, Rostoka i Krete ponovno će biti dostupna aviokompanijama Lufthansa Group. Daljnji detalji junskog rasporeda letova bit će objavljeni tokom sljedeće sedmice.

Od ljudi se traži da uzmu u obzir trenutne propise o ulasku i karantinu pojedinih odredišta prilikom planiranja svog putovanja te da obavezno nose maske tokom putovanja.