Turkish Airlines od 21. juna ponovo uspostavlja letove između Istanbula i Sarajeva

49

Nakon dvomjesečne obustave svih međunarodnih letova zbog pandemije, aviokompanija Turkish Airlines ovog mjeseca ponovo uspostavlja letove između Istanbula i Sarajeva. Kako nam je potvrđeno, letovi na relaciji Istanbul – Sarajevo – Istanbul putnicima će biti dostupni od 21. juna, i to tri puta sedmično – srijedom, petkom i nedjeljom.

Podsjećamo, nedavno su dogovorene mjere koje će se morati poštovati na Međunarodnom aerodromu Sarajevo. Dogovoreno je da će putnici biti obavezni poštovati fizičku distancu i nositi rukavice, kao i pravilno odlagati otpad i dezinficirati ruke na aerodromu. Također će biti postavljeno kontrolno osoblje na kritičnim mjestima aerodroma.

Radnici aerodroma morat će reducirati kontakt s putnicima i članovima posade aviona, dok će i ugostiteljski objekti i trgovine na aerodromu također morati poštivati set specifičnih mjera.

Prema ranijem planu letenja, turski avioprijevoznik najavio je da će od juna ponovo letjeti na 22 odredišta u 19 zemalja, uključujući Kanadu, Kazahstan, Afganistan, Japan, Kinu, Južnu Koreju, Singapur, Dansku, Švedsku, Njemačku, Norvešku, Austriju, Nizozemsku, Belgiju, Bjelorusiju, Izrael, Kuvajt, Gruziju i Libanon.

Iz Turkish Airlinesa ranije je saopćeno da se broj putnika ove kompanije u periodu od januara do marta smanjio za 20 posto, odnosno na 13,4 miliona, što je pad u odnosu na 16,7 miliona putnika koliko je kompanija imala u istom razdoblju 2019. godine.